Az autoimmun pajzsmirigy gyulladás tünetei és kezelése

2018-09-20 17:27
A krónikus pajzsmirigy gyulladások egy speciális fajtája az autoimmun Hashimoto thyreoiditis, első leírójáról a japán Hakaru Hashimotoról kapta nevét. A Hashimoto, mint az autoimmun betegségek túlnyomó része nőkben gyakoribb. Ennek hátterében feltételezik a nemi hormonok szerepét, habár még zajlanak a kutatások ezen a téren.
részletek

Higgy magadban

2018-09-20 11:27
A legfontosabb dolog lenne minden ember életében, hogy legyen elég önbizalma, szeresse önmagát, és ne érdekelje mások véleménye. Sajnos a mai világban ez nem így van.
részletek

A szex, mint egy jó „drog”

2018-09-19 20:27
Mostanra már olyan világot élünk, ahol mindenkinek megvan a saját maga szenvedélye. Valakinek egyszerűen csak az, ha heti szinten hódolhat a hobbijának. Van, akinek vásárolnia kell minden héten valamit, mert attól lesz boldog, valakinek a dohányzás nyújt örömet, és vannak akik nem bírják ki szex nélkül…
részletek

Légy jóba önmagaddal

2018-09-19 20:27
Mai világunkban fenekestől felfordult a szépségről alkotott kép. Köszönhetően a közösségi médiának és a hirtelen jött túlzásoknak, rengeteg nő méri önmagát egy hamis képhez, ami korántsem a valóságot tükrözi.
részletek

A koenzim Q10 szerepe az egészség megőrzésében – kinek van rá szüksége? (x)

2018-09-19 08:28
1955-ös felfedezése óta könyvtárnyi irodalom foglalkozik a koenzim Q10 nevű molekulával. Minden nap halljuk a reklámokban, olvassuk az internetes portálokon, valamilyen módon mindenki hallott már róla. De vajon tényleg annyira fontos? Kinek van szüksége Q10 pótlásra?
részletek

Fogd meg a kezem

2018-09-18 00:27
Úgy érzem, elég ideje ismerlek és eleget tettünk le az asztalra ahhoz, hogy belül egy benső hang súgja és kéri, nyújtsam feléd a kezem. Persze nem fizikai értelemben.
részletek

A ragadozó férfi

2018-09-17 12:28
Az oroszlán, amikor megérzi a nőstény esendőségét rögtön kapva kap az alkalmon, és máris beveti a csábítás minden trükkjét, hogy megkapja őt. A való életben, a férfinál pont ugyanígy történik.
részletek

Miért boldogabbak az érzelmes emberek?

2018-09-15 17:27
Nehezen fejezzük ki az érzelmeinket. Azt hisszük a lelkünket kell kifordítani, ami aztán visszafordítva már soha nem lesz ugyanaz. Azt gondoljuk, olyan, mint amikor a negatív fényt kap, örökre sérül, és a fénykép soha elő nem hívható, semmi nem őrzi majd emlékeinket. Érzelmeinkről beszélni néha nehezebb, mint bármilyen vizsga, igazi megmérettetés. Pedig az érzelmek feltárása nem egyenlő azzal, hogy valaki lábai elé fekszel, védtelenül, fegyvertelenül, és hagyod, hogy diadalittasan a mellkasodra tegye a lábát.
részletek

Bízom benned

2018-09-15 17:27
A bizalom drága kincs. Jól tudjuk, de mi emberek nem igazán az erős jelemről vagyunk ismertek és a korrektségről, ezért életünk során ezt a kincset sok sérülés teszi egyre nehezebben nyithatóvá.
részletek

Férfiszempont: Miért okoz nehézséget az elengedés?

2018-09-12 18:27
Az elengedés csupán egy szó, melynek hallatán szinte minden embernek negatív töltetű emlékek jutnak az eszébe. Negatívak, melyek mértéke egyénenként változó, ugyanakkor mindenkinek megvan a saját története, miért volt annyira nehéz elengedni egy korábbi párkapcsolatát. Minden ember más, minden kapcsolat más, melyekben mindig új kihívásokkal találod szembe magad. Minden lezárás is más, mind más dolgok miatt válnak nehezebbé, vagy éppen könnyebbé.
részletek

A férfiak és hazugságaik

2018-09-10 18:28
Milyen szép is, amikor szerelmes az ember, főleg amikor mi nők azok vagyunk. Ilyenkor nem látjuk a fától az erdőt. Pillangók repdesnek a gyomrunkban. Amikor minden percben, órában a másikra gondolunk, és azt kívánjuk bárcsak örökké tartana ez a boldogság.
részletek

Amikor belépett a harmadik fél

2018-09-10 18:28
Nagyon is emlékszem arra az időszakra, amikor még boldog voltam veled. Voltak álmaim, vágyaim. Sőt… nekünk kettőnknek voltak álmaink, vágyaink.
részletek

Szex szülés után

2018-09-10 18:28
Egy gyermek érkezése a családba rengeteg változást hoz magával. A napi rutin, szokások, anyagiak, életritmus, minden-minden megváltozik. A baba várásával már készülünk rá, de igazán életszerűvé csak akkor válik, mikor már otthonunkba vihetjük az apró csodát.
részletek

Segítség, megint elkaptam valamit!

2018-09-10 15:27
Sokan nem is gondolnák, de a rendellenes hüvelyfolyás az egyik leggyakoribb hüvelyi panasz, amivel mi nők, a nőgyógyászhoz fordulunk. Az okok különbözőek lehetnek, amivel kapcsolatban nem árt, ha eloszlatunk pár tévhitet.
részletek

Pajzsmirigy diéta – mi jótékony és mi káros?

2018-09-10 15:27
 A pajzsmirigy különböző megbetegedési igen gyakoriak, a pajzsmirigy alulműködés (hypothyreosis) a lakosság csaknem 7%-át érinti. A különböző pajzsmirigy-diétákról sokat lehet hallani, olvasni az interneten, de mint minden “szájhagyomány útján terjedő” gyógymód kapcsán, itt is érdemes a bizonyítottan hatásos módszereket választani. Dr. Kelemen Csaba szülész-nőgyógyász és endokrinológus írása ebben nyújt segítséget.
részletek
1 2 3 4 5 6 7 8 9 >> >|