Nem vagyok a helyemen

2019-05-08 14:08
Ha nagyon őszinte akarnék lenni, akkor azt tudnám mondani, hogy mostanában borzasztóan nehéz motiválnom önmagamat. Ha őszinte is leszek, elmondom, hogy ez pontosan így van.
részletek

A pánikbetegség tünetei

2019-05-08 14:08
Egyre gyakrabban fellépő probléma a lakosság körében a pánikbetegség. Ez egy lelki eredetű dolog, amely fizikai tüneteket produkál. Különböző fokozatai vannak. Durva esetben jelentősen romolhat a beteg életminősége az újra visszatérő pánikrohamok miatt, amennyiben nem kezelik azokat. Lényegében a szervezet úgy reagál, mintha vészhelyzetben lenne, pedig az esetek többségében nem áll fenn.
részletek

Edzd az agyad, hogy egészségesebben élj!

2019-05-08 14:08
"Akár azt hiszed, képes vagy rá, akár azt, hogy nem, igazad lesz." (Henry Ford). Régóta ismert a tudatosság és a pozitív gondolkodás jótékony hatása, azonban a legújabb kutatások szerint az egészséges étkezés és testmozgás is fejben dől el.
részletek

A szénhidrátok számolása IR vagy diabétesz esetén

2019-05-07 18:15
Sokakat lever a víz, miután megtudják, hogy a diétájuk helyes betartásához sajnos szükség lesz némi matematikára, merthogy szénhidrátanyagcsere-zavar esetén a napi szénhidrátbevitelüket bizony számolgatniuk és kalkulálniuk kell majd. Sokan sajnos már itt fel is adják az egész kihívást, pedig nem kellene, a CH-ok számolása nem olyan nehéz, mint ahogy azt az elején gondolnánk.
részletek

Néhány hasznos diétatipp

2019-05-06 18:17
Rengeteg nőnél okoz problémát, hogy nem elégedett az alakjával. Sokan koplalásba kezdenek a kívánt forma elérésének érdekében, ám ez korántsem egészséges. Viszont van egy jó hírem: éhezés nélkül is lehet fogyni! Lássuk, hogyan lehetséges ez!
részletek

Anyák lazán: Anyák napi gondolatok négy Édesanyától

2019-05-06 18:17
Szabadúszó anyák vagyunk, akik az anyaság mellett merik vállalni az álmaikat és jól-rosszul összeegyeztetik az életükkel. Van köztünk házas, elvált, szingli, újraházasodott, babás, kisgyerekes, tinis. Imádjuk a gyerekeinket, de gyakran kiborítanak, boldogok vagyunk, vagy épp küzdünk a párkapcsolatainkban, kövérek vagyunk, vagy épp lefogyunk, van időnk vagy épp nincs, sírunk vagy nevetünk. Lényeg, hogy nagyon szeretjük az életünket, sajátosan éljük azt, ízig-vérig a szívünket követjük, ami tetszhet neked, vagy nem tetszhet, de akkor is más, mint az átlag.
részletek

Fogyj zsírral! - A ketogén diéta

2019-05-06 18:17
A ketogén diéta egyre nagyobb népszerűségnek örvend, viszont rengeteg egymásnak ellentmondó információ kering róla. Az alábbiakban igyekszünk eloszlatni a tévhiteket.
részletek

Megtanultam változtatni

2019-05-06 18:17
Az ember rengeteget képes fejlődni akár pár hónap alatt is. Ha kezdeni akar valamit a lehetőségekkel, amit kapott. Ha nem a rosszat látja meg abban, amit a gép dobott, hanem hajlandó változtatni.
részletek

A modern románcok egyre ritkábban végződnek happy enddel

2019-05-06 18:17
Megváltoztak az idők. Sok a csend, a félbehagyott mondat, az elhallgatott, kimondatlan igazság. Manapság nehéz szeretni, nehéz jól szeretni, és talán túlságosan is akarjuk. Már máshogy gondolkodunk szerelemről, kötődésről, intimitásról. Máshogyan rangsoroljuk a szerelmet, közénk kúszik a bizonytalanság, és a gyötrő megfelelési vágy a másik által felállított, hamis, sosemvolt ideálképnek.
részletek

Az irigység csak felemészt

2019-05-06 18:16
Az irigység mélyen bújtatott titka ott rejlik, ahol felhagysz önmagad másokkal való összehasonlításával. Hiszen ez a fajta gondolkodásmód a gyökere mindennek.
részletek

A bizalomról

2019-05-04 09:02
A bizalom egy törékeny hártya az emberek kezében. Állandóan rejtegetjük mindenki elől a belső énünket, mindenki csak a felszínt kapja meg. A bizalomért vérrel kell fizetnünk, míg beérünk a másik körébe.
részletek

A 'rúgjatok belém, akkor is megbocsátok' magatartásommal. Bizonyítani akartam. Azt, hogy én is szerethető vagyok.

2019-05-04 09:02
Azzal kezdeném, hogy nem én választottam magamnak ezt az utat. Amióta az eszemet tudom, nagyon érzékeny ember vagyok. Korábban talán pont emiatt meglehetősen zárkózott is voltam. Persze az ember változik, és bár kifele sokkal nyitottabbnak tűntem, egyre mélyebben söpört maga alá mégis ez az érzés.
részletek

A mai gyerekek túlterheltsége

2019-05-04 09:02
A mai rohanó világban azt tapasztalom, hogy a gyerekre egyre nagyobb nyomás helyezedik már egész kicsi koruktól kezdve. Már óvodás korban nyelvet tanulnak, ha pedig bekerülnek iskolába, mindenféle külön szakköre mennek suli után. Így gyakran estére érnek haza, és akkor fognak bele a lecke megírásába. Másnap pedig kezdődik újra. Ma már egyre jobban növekszik a tanórák száma is, így egyre többet kell teljesíteniük.
részletek

Én egy szenvedélyes „túl sok” nő vagyok, és engem mindenki hagyjon békén

2019-05-04 09:02
Egyre több ilyen tartalmú írást olvasok, és nők százai, ezrei lájkolják és osszák meg őket – tehát látszik a téma népszerűsége és aktualitása. Alapvetően azzal, hogy ennyi nő tud azonosulni ezzel a képpel semmi baj nincs. Ott már viszont nekem egyértelműen kilóg a lóláb, amikor valaki úton-útfélen ezt bizonygatja.
részletek

Az igaz szentség, a szerelem

2019-05-04 09:02
Az ősi kultúrákban a nők a harc előtt beavatták a férfiakat. Tisztában voltak azzal, hogy erőik egyesülése, egy olyan energiateret hoz létre, amelyben megsokszorozódik erő hisz egyesül.
részletek
|< << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >> >|