Kilencvenöt évesen, tüdőgyulladásban meghalt Stan Lee amerikai író, szerkesztő, a Marvel Comics hőseinek kitalálója. A mestert hétfő reggel szállították kórházba, ahol életét vesztette. 95 éves volt.

Forrás: NME

Hollywood Hills-i otthonában lett rosszul hétfőn, helyi idő szerint a reggeli órákban. A mentők a Cedars-Sinai Medical Centerbe vitték, ahol később meghalt. A halálhírét a lánya erősítette meg a TMZ-nek.

Stan „The Man” Lee amerikai író, szerkesztő, producer, rajzoló és grafikus, a Marvel Comics nyugalmazott elnöke, New Yorkban született 1922. december 28-án, Stanley Martin Lieber néven.

Szerkesztő-társaival, többek között Jack Kirbyvel és Steve Ditkóval olyan képregény-karaktereket csináltak mint Pókember, a Fantasztikus Négyes tagjai, az X-Men, Hulk, Vasember, Fenegyerek és Doktor Strange. Munkássága alatt vált a Marvel Comics kis kiadóból nagyvállalattá.

 

Rajongói személyesen is ismerhették, mivel szinte minden Marvel-képregény filmes feldolgozásában feltűnt rövid jelenetek erejéig, cameoszerepben.