Kiemelt projekt lett az esztergomi vasútvonal fejlesztése

2014-10-14 10:01
A kormány kiemelt projektté nyilvánított több, a Budapest-Esztergom vonal rekonstrukciójához tartozó közlekedésfejlesztési beruházást - áll a Magyar Közlöny friss számában. A Közlekedés Operatív...
részletek

Újrahasznosítás BKV-módra

2014-10-13 15:01
A BKV Zrt. az Ikarusszal karöltve régi autó- és trolibuszok felhasználásával készít új, energiatakarékos trolibuszokat. Az újrahsznosított járművek tervek szerint 2015 elejétől közlekednek majd a...
részletek

Négy vidéki plázát bíztak a C&W-re

2014-10-13 12:01
A Cushman & Wakefield (C&W) kereskedelmi ingatlan tanácsadó vállalat kapta meg a Resideal kiskereskedelmi portfóliójába tartozó négy, vidéki bevásárlóközpont üzemeltetési és bérbeadási, továbbá egy...
részletek

A CUSHMAN & WAKEFIELD kapta az év legjelentősebb ingatlanüzemeltetési megbízását

2014-10-13 11:01
A Cushman & Wakefield (C&W) a világ legnagyobb magántulajdonban lévő kereskedelmi ingatlan tanácsadó vállalata kapta meg a Resideal kiskereskedelmi portfóliójába tartozó 4, vidéki bevásárlóközpont üzemeltetési és bérbeadási, továbbá 1 kiskereskedelmi park üzemeltetési megbízását. A Pécsett, Sopronban, Szombathelyen és Veszprémben található plázák, továbbá a Zalaegerszegen található kereskedelmi park összterülete hozzávetőlegesen nettó 50,000 négyzetméter.
részletek

Elkapkodják az új apartmanokat a Balatonnál

2014-10-13 10:01
Érezhető pezsgés jellemezte a Balaton-környéki ingatlanpiacot az idei év első kilenc hónapjában, főként a part menti, valamint a panorámás ingatlanok iránti kereslet bővült az elmúlt időszakban, az új építésű apartmanokért pedig gyakorlatilag versenyeznek a vevők - derül ki az OTP Ingatlanpont szezonértékelő elemzéséből. A statisztikák szerint a déli parton az elmúlt 2-3 évben már folyamatosan nőtt az értékesített ingatlanok átlagára, míg az északi parton még a stabilizálódás fázisában van a piac.
részletek

Szavazz! Minek kell változnia Budapesten 2019-ig?

2014-10-13 09:01
Újraválasztása alkalmából a legfontosabb problémák listájával és egy különleges képgalériával gratulálunk Tarlós Istvánnak, Budapest főpolgármesterének. A Portfolio olvasói pedig itt szavazhatnak...
részletek

Gratulálunk! Ezek a feladatok várnak önre, Főpolgármester Úr!

2014-10-13 09:01
A vasárnapi önkormányzati választások végeredményeként Tarlós István megerősítette pozícióját, mint Budapest főpolgármestere az elkövetkezendő öt évre. 2010 óta számos területen láthattunk fejlődést...
részletek

7500 négyzetméteres bérbeadás a Prologisnál

2014-10-12 23:02
A Prologis, Inc. 7500 négyzetméter terület bérbeadásáról egyezett meg a Leader Logistics wroclawi székhelyű vállalattal, amely átfogó közúti, vízi és légi szállítmányozási szolgáltatásokat kínál, és amely a raklapos teherszállítmányozási és disztribúciós piacon vezető Pall-EX Group tagja. A tranzakciót követően a létesítmény előzetesen kiadott része már eléri a 97%-ot.
részletek

Most kiderül, melyik jelölttel nyer Budapest

2014-10-12 23:02
Október 12-én fontos választás elé áll Budapest (és az ország) lakossága. Az önkormányzati választások eredménye helyi szinten legalább annyira meghatározza a fejlődés irányát, mint a tavaszi országgyűlési választásoké, ráadásul most először 4 helyett 5 évre választjuk a polgármestereket és önkormányzati képviselőket, így nagyobb a tét, mint valaha. A budapestiek felelős döntéshozatalának segítése érdekében végignéztük a főpolgármester-jelöltek hivatalos, interneten elérhető választási programjait, hogy képet kapjunk arról, az egyes politikusok és pártok győzelme esetén hogyan alakulhat a közlekedés- és városfejlesztési
részletek

Most vegyél lakást? - A szakértők megmondják!

2014-10-12 23:01
A magyar lakáspiac tényleg kifelé tart a gödörből, milyen gyors lehet az áremelkedés? Ballagó Antal, az FHB Ingatlan Zrt-től, Déry Attila, az Otthon Centrum vezető elemzője és Rutai Gábor, a Duna House PR és elemzési vezetője beszélt a lakáspiac jövőjéről. A megkérdezett szakemberek nem számítanak száguldó árakra, a növekedés lassú ütemű lehet. Az, hogy a válság évei után valóban a felívelés szakasza jön-e azonban még egy kicsit bizonytalan, sok múlik azon, hogy a következő negyedévben hogyan alakul a piac.
részletek

Közép-európai ingatlanbirodalmat vett az orosz milliárdos

2014-10-12 23:01
Orosz milliárdos vásárolta be magát az egyik legnagyobb osztrák ingatlanos cégbe, a CA Immóba. Boris Mints cége az Unicredit tulajdonrészének megvásárlásával egy 2,4 millió négyzetméteres ingatlan-portfólióhoz jutott hozzá, melynek majdnem fele Közép-Európában található. Az új orosz tulajdonos Münchenben, az Expo Reálon mutatkozott be a nyilvánosság előtt. A Portfolio tudósítása Münchenből.
részletek

A Nagykörút menőbb, mint az Andrássy

2014-10-12 23:01
Folytatódik az üresedési ráta csökkenése az Andrássy úton, míg a Váci utcában, a Teréz és Erzsébet körúton a kereslet 5% alá szorította az üres üzlethelyiségek arányát - derült ki az Ecorys Magyarország szeptemberi felméréséből.
részletek

Kik mozgatják az irodapiacot?

2014-10-12 23:01
Az idei első félévben közel 120 ezer négyzetméternyi új irodaterületet adtak bérbe Budapesten, ennek körülbelül felét az IT-szektorban, az energetikai ágazatban és az állami szférában dolgozó vállalatok, valamint a szolgáltató központok szívták fel - derül ki a Laurus Irodaházak és a Robertson Hungary ingatlan-tanácsadó friss piaci kitekintéséből. Az egyes iparágakban dolgozó cégeknek igen eltérő speciális igényeik lehetnek, amelyek komoly kihívás elé állíthatják az irodaházakat.
részletek

Pláza épül Zuglóban

2014-10-12 23:01
Együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá a XIV. kerületi önkormányzat és az Echo Investment a mai napon, amelynek értelmében a két fél együttműködik a Bosnyák tér megújításában. A projekt keretében - melynek során az Echo Invest megépíti a Mundo Centert - többek között felépül egy sportcentrum, egy teljesen új park, felújítják a Bosnyák téri piacot, valamint itt fogják kialakítani Zugló új közigazgatási központját is.
részletek

10 ok, hogy miért érdemes most Magyarországot választani

2014-10-12 23:01
Több évnyi gyenge teljesítmény után a magyar gazdaság és a befektetési ingatlanpiac is új életre kelt 2014-ben - áll a JLL friss kiadványában, mely 10 pontban indokolta meg, hogy miért és miért most érdemes Magyarországon ingatlanba fektetni.
részletek