Folk, pop, és ami köztük van - Öt hazai lemez stílusok határmezsgyéjéről és azon is túlról

2019-06-26 16:02
Legújabb körsétánkat új Fonós lemezek közt bóklászva tesszük, és nem is szaporítjuk tovább a szót időhúzó bevezetésre: első állomás a Cimbaliband és Danics Dóra harmadik közös albuma, az Iram. A tavalyi lemezről azt írtuk, hogy az a végső fal is leomlott, ami a népzene és a pop között húzódik. Ennek a lebontásnak mára már szinte nyoma sem maradt, szépen zöldellő és virágzó mező nőtt a valójában már régóta csak jelképes fal helyére. És bár már a nyitány is igazi sláger, a valódi népzene sem halt be kicsit sem, az abból fakadó sűrű felajzó erő nem engedi a rádióbarátság-ló túloldalárára esni a bandát. Lehet, hogy
részletek

Teljes a Fekete Zaj fellépőinek listája - Oceans Of Slumber, Sear Bliss és Black Nail Cabaret a most bejelentett nevek között

2019-06-26 13:02
39 új fellépő bejelentésével vált teljessé a Fekete Zaj programja. Az idén 10 éves fesztivál egy negyedik nappal, és új helyszínekkel kibővülve, eddigi legbátrabb line-upjával vár minket augusztus 16-19. között a Mátrában, a Sástó partján. A most bejelentett zenekarok között szerepel az Oceans Of Slumber, a Sear Bliss, a Black Nail Cabaret, a Meszecsinka és a Dope Calypso, de a négy nap alatt játszik majd a Twilight Sad, a Tribulation, az IC3PEAK, a VHK, a Repetitor és az Agent Side Grinder is. [...] Bővebben!
részletek

A következő is kötelező - Hibátlan koncertet adott a Backstreet Boys Budapesten

2019-06-26 13:02
Egyes zenészek önszántukból nehezített pályán indulnak a művészi megbecsülés útján, amikor nemhogy popzenésznek állnak, de még azon belül is a boyband alkategóriát választják. Ez az a műfaj amit a kényesebb zenerajongók jó esetben ignorálnak, rosszabb esetben kimondottan lenéznek. Szóban forgó zenészek így készíthetnek bármilyen jó minőségű dalokat, végül a legtöbben csak legyinteni fognak, hiszen egy popdalokat éneklő fiúbandát nem illik komolyan venni. Ebben a zsákutcában alkot immár több mint két évtizede a Backstreet Boys is. (Fotók: Artlasso) [...] Bővebben!
részletek

Pimpeld fel a telefonod a fesztiválszezonra!

2019-06-26 11:02
Most, hogy a Telekom VOLT Fesztivál  kezdetét veszi, végérvényesen elindult itthon a fesztiválszezon, amire már rég nem csak lelkileg, sátorilag meg menetfelszerelésileg kell felkészülni, hanem érdemes az embernek a telefonját is fesztiválosítani. (Fotó: Bodorkós Máté) [...] Bővebben!
részletek

Marad a szenvedés, már akinek - Itt az Entombed A.D. új dala és videója, amelyben egy szó sincs Csernobilról

2019-06-26 11:02
Nem lehet elfogulatlansággal vádolni, ha az Entombed A.D. zenekarról van szó, hiszen LG Petrov és barátai idén már a harmadik teljes albumot adják ki öt év alatt, ennél jobb érv meg nem igazából kell annak indoklásához, hogy kit mi illet. A néhány napja közreadott felvezető dal, a Torment Remains, és a hozzá kapcsolódó, zenekari snitteket tisztázatlan hátterű és célú pogány szertartással ötvöző videó mindenesetre kitűnő felvezető az augusztus 30-án érkező Bowels of Earth címet kapott új lemezhez, koronghoz, anyaghoz, dalcsokorhoz - a megfelelőt bekarikázhatjátok. Nagy újdonságokra persze nem érdemes számítani, de ez a három percnél is
részletek

Nyitottan és őszintén - A Skunk Anansie dobosával, Mark Richardsonnal beszélgettünk

2019-06-26 11:02
Július utolsó napján első ízben ad önálló koncertet Magyarországon a brit Skunk Anansie. Az összetéveszthetetlenül egyéni hangzású alternatív rock/metal zenekar idén egy dupla koncertalbummal és egy ahhoz kapcsolódó turnéval ünnepli megalakulásának huszonötödik évfordulóját. A budapesti állomás a Barba Negra Trackben lesz, a koncertet megelőzően pedig alkalmunk nyílt arra, hogy interjút készítsünk a jelenleg épp új albumon dolgozó zenekar dobosával, Mark Richardsonnal. A beszélgetés során szóba került múlt, jelen, jövő, és az is, mi a titka a jó zenekari kémiának. [...] Bővebben!
részletek

Újabb képpel gazdagodott az Erdélyi panorámát őrző lengyelországi múzeum gyűjteménye

2019-06-25 12:03
Újabb képpel, az Erdélyi panoráma olajjal festett vázlatával gazdagodott az 1849-es nagyszebeni csatát ábrázoló körkép darabjait őrző tarnówi gyűjtemény.
részletek

Összművészeti fesztivált rendeznek Alsóbogáton

2019-06-25 12:02
A programok helyszíne a Festetics-Inkey kastélyt övező húsz hektáros terület lesz.
részletek

Szombaton lesz a Református énekek hangverseny a Müpában

2019-06-25 12:01
A mintegy 350 főt számláló Kárpát-medencei Egyesített Református Kórust a hazai együttesek mellett Kárpátalja, Erdély, Felvidék és Délvidék énekesei alkotják.
részletek

Illetékmentes lehet a sárga csekk – látszólag

2019-06-25 07:03
A szolgáltatást a cégek fizetik meg, amit átterhelhetnek a lakosságra.
részletek

Márki-Zay a gyerekek testi fenyítésének szükségességéről beszélt egy interjúban

2019-06-25 07:03
A hétgyermekes polgármester szerint a magyar szabályozás túl szigorú.
részletek

Ennyivel ment a Hableány közvetlenül a hajóbaleset előtt

2019-06-25 07:03
A rendőrség szerint nem merült fel a Hableány üzemeltetőjének felelőssége.
részletek

Farkas Flórián az OLAF-jelentésről: Köszönöm szépen!

2019-06-25 07:03
Ez volt a válasz az elherdált 1,6 milliárd forintra.
részletek

Szél Bernadett összehívta az Európai ügyek bizottságát a kormány klímaügyi vétója miatt

2019-06-25 07:03
A független képviselő a kormány klímapolitikáért és európai uniós ügyek koordinációjáért felelős képviselőit várja az ülésre.
részletek

Német vadászgép-baleset: csak a testrészeit találták meg az egyik pilótának

2019-06-25 07:03
Két Eurofighter ütközött, csak egy pilóta élte túl a balesetet.
részletek
1 2 3 4 5 6 7 8 9 >> >|